Jump to content




Welcome to Unexplained Mysteries! Please sign in or create an account to start posting and to access a host of extra features.


* * * * * 1 votes

IE10 compatibility issues


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1    Eldorado

Eldorado

    Unforgiven

  • Member
  • 10,410 posts
  • Joined:29 Oct 2008
  • Gender:Male
  • Location:Scotland

  • I reckon so.

Posted 09 December 2012 - 09:12 AM

Dear Saru

This is not a problem, just a puzzler that I'd appreciate your opinion on.
I'm on Windows 8 now and when I use IE10 I cannot seperate the paragraphs in my posts by hitting the Enter key on my keyboard, unless I toggle off the editing functions.  Then it works fine.  But no such trouble with firefox or on other sites.

Any ideas?  Thanks.

El

Edited by Eldorado, 09 December 2012 - 09:13 AM.


#2    Saru

Saru

    Site Webmaster

  • 20,010 posts
  • Joined:06 Mar 2001
  • Gender:Male

  • "The most beautiful thing we can experience is the mysterious." - Albert Einstein

Posted 09 December 2012 - 12:33 PM

I don't have IE 10 so I can't check it at the moment unfortunately, however there's a forum update due to appear soon that is likely to improve compatibility with the newer browser.


#3    F3SS

F3SS

    Majestic 12 Operative

  • Member
  • 6,415 posts
  • Joined:11 Jun 2011
  • Gender:Male
  • Location:Pittsburgh, Pa

Posted 11 December 2012 - 12:42 AM

Whenever I'm posting a reply, quick post, quote or multiquote it doesn't matter but hitting "enter" as in to return space to the next line does nothing. The only way around it is to either hold the space bar until the cursor returns to the line below and yields less than desirable results most times with previous pieces of text randomly dropping OR use Microsoft Word to format paragraphs correctly and paste from word. Obviously I don't want to have to do that. So is there an internet setting or some type of Javaesque software I need to update. My PC is all new, Windows 8, fully updated all the time. Any clue what's up?     PS: Can we get rich text editing back on the iPad? PLEASE?????

Posted Image

#4    Daughter of the Nine Moons

Daughter of the Nine Moons

    ☆。Fearstriker Do'Teh 。☆

  • 14,411 posts
  • Joined:11 Jan 2004
  • Gender:Female
  • Location:I forgot...

  • ☆彡

Posted 11 December 2012 - 12:47 AM

Have you tried clicking on this little square [attachment=66380:Capture.JPG] to toggle editing options when replying to a post?

Edited by Daughter of the Nine Moons, 11 December 2012 - 12:48 AM.

They're weak to fire! - Sugarbear

#5    F3SS

F3SS

    Majestic 12 Operative

  • Member
  • 6,415 posts
  • Joined:11 Jun 2011
  • Gender:Male
  • Location:Pittsburgh, Pa

Posted 11 December 2012 - 12:52 AM

fvbfdb
dsfsfsdfvfdfdvfdvf
fdvfdvfdv

Yes, thanks that works but it turns off all rich text options. I guess I could toggle back and forth but I never had to do that before. Just started a few weeks ago and I can't remember if it was before or after Windows 8 with the new internet explorer.

Posted Image

#6    Daughter of the Nine Moons

Daughter of the Nine Moons

    ☆。Fearstriker Do'Teh 。☆

  • 14,411 posts
  • Joined:11 Jan 2004
  • Gender:Female
  • Location:I forgot...

  • ☆彡

Posted 11 December 2012 - 01:09 AM

Sorry I don't use Windows 8 or IE. It might be Java, I would check to see if you are missing any plugins

They're weak to fire! - Sugarbear

#7    F3SS

F3SS

    Majestic 12 Operative

  • Member
  • 6,415 posts
  • Joined:11 Jun 2011
  • Gender:Male
  • Location:Pittsburgh, Pa

Posted 11 December 2012 - 01:18 AM

View PostDaughter of the Nine Moons, on 11 December 2012 - 01:09 AM, said:

Sorry I don't use Windows 8 or IE. It might be Java, I would check to see if you are missing any plugins
No, I highly doubt it but thanks for the help anyways.

Posted Image

#8    Saru

Saru

    Site Webmaster

  • 20,010 posts
  • Joined:06 Mar 2001
  • Gender:Male

  • "The most beautiful thing we can experience is the mysterious." - Albert Einstein

Posted 11 December 2012 - 10:15 AM

This is the same issue reported here - http://www.unexplain...howtopic=238959

It's a problem with the editor in Internet Explorer 10, I'll see if I can find a temporary solution to this until the next IPB update.


#9    Simbi Laveau

Simbi Laveau

    Overlord A. Snuffleupagus

  • Member
  • 8,266 posts
  • Joined:26 Feb 2012
  • Location:Rim of hell

  • ~So what's all this then ?!

Posted 12 December 2012 - 02:40 AM

I have problems with it too. I cannot use any special functions save a simple quote,unless I hit that little button Dot9M noted. Then to post,I have to hit ot again,or it all goes wonky. I am on a cell phone though .

Miss me?

#10    F3SS

F3SS

    Majestic 12 Operative

  • Member
  • 6,415 posts
  • Joined:11 Jun 2011
  • Gender:Male
  • Location:Pittsburgh, Pa

Posted 12 December 2012 - 02:50 AM

Not to be a complainer but to make you aware, now when I use the quote function it just deletes the text.

Posted Image

#11    Saru

Saru

    Site Webmaster

  • 20,010 posts
  • Joined:06 Mar 2001
  • Gender:Male

  • "The most beautiful thing we can experience is the mysterious." - Albert Einstein

Posted 13 December 2012 - 09:45 PM

A fix has now been implemented that should fix the enter key issue in Internet Explorer 10 - see if it works for you now.

Simbi Laveau said:

I have problems with it too. I cannot use any special functions save a simple quote,unless I hit that little button Dot9M noted. Then to post,I have to hit ot again,or it all goes wonky. I am on a cell phone though .

Unfortunately there are so many different cell phone configurations that we won't be able to support them all, what you could try though is selecting the mobile skin from the drop down menu at the bottom left when accessing the forums on your mobile.

Mr_Fess said:

Not to be a complainer but to make you aware, now when I use the quote function it just deletes the text.

I've tested this in IE 10 now but couldn't reproduce it, what exact process are you using to add a quote to a post ?


#12    F3SS

F3SS

    Majestic 12 Operative

  • Member
  • 6,415 posts
  • Joined:11 Jun 2011
  • Gender:Male
  • Location:Pittsburgh, Pa

Posted 13 December 2012 - 09:55 PM

View PostSaru, on 13 December 2012 - 09:45 PM, said:

A fix has now been implemented that should fix the enter key issue in Internet Explorer 10 - see if it works for you now.



Unfortunately there are so many different cell phone configurations that we won't be able to support them all, what you could try though is selecting the mobile skin from the drop down menu at the bottom left when accessing the forums on your mobile.



I've tested this in IE 10 now but couldn't reproduce it, what exact process are you using to add a quote to a post ?
Thank you very much. Enter now works.

Quote

And the quote function does too.
I was, am, using the quote function on the rich text editor that looks like a comic strip word bubble.

Posted Image

#13    Eldorado

Eldorado

    Unforgiven

  • Member
  • 10,410 posts
  • Joined:29 Oct 2008
  • Gender:Male
  • Location:Scotland

  • I reckon so.

Posted 15 December 2012 - 10:48 PM

Working perfectly. Thank you.
:)


#14    Eldorado

Eldorado

    Unforgiven

  • Member
  • 10,410 posts
  • Joined:29 Oct 2008
  • Gender:Male
  • Location:Scotland

  • I reckon so.

Posted 22 December 2012 - 04:05 PM

For any UMers having trouble with viewing sites in general with IE10: Click on 'Tools' from the Menu Bar and uncheck 'ActiveX Filtering'.  It solves all sorts of problems.

(I got this advice from the Microsoft Technet Site)  :)





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users